Jarní placičky se salátem a dipem z jogurtu a medvědího česneku

Co zase vařit na ten oběd? Ze včerejška zůstala trocha fazolové polévky, takže na druhé stačí něco lehkého, svěžího.

S jarem totiž přišly chutě na syrovou zelču, salátky, studená jídla.

Mrkve i řepy jsme přejezení, medvědí česnek dochází, ale mám načatý jogurt, trochu brokolice a zbytek pesta z medvědího česneku.

Vařím – tedy smažím – brokolicové placičky se salátem a dipem z jogurtu a medvědího česneku. A že chutnaly.

Suroviny:

1,5 hrnku jemných ovesných vloček

spařit 2 hrnky vody a nechat 10 minut odstát

1/2 střední brokolice (nastrouhat nebo rozmixovat syrovou)

1 lžička soli

1 vejce

popř parmezán

Vše smíchat a na sádle smažit placičky (směs je řidší, nejde tvarovat rukama) nebo upéct v troubě na pečicím papíře. V tomto případě dejte do těsta i olej nebo sádlo.

Dip: Placičky servírujeme se salátem a dipem z jogurtu a česneku nebo medvědího česneku. Já měla ještě pesto, takže jsem do jogurtu vmíchala umeocet (stačí i sůl) a pesto (té nejmladší bez pesta, štípe to, nejí) a dobrota byla hotová.

 

2018-05-02T16:26:06+00:00