Jahelné muffiny k večeři aneb Zapečené jáhly se zeleninou a sýrem

Děti je milují. Navíc každé zpestření večeří se vítá. Tohle je navíc celkem rychlá večeře, obzvláště, máte-li, stejně jako jsem měla já uvařené jáhly z předešlého dne. Tyhle muffiny můžete vytvořit jak ve verzi plné sýru a vajec nebo úplně vegan.

Na rodinnou večeři

1 hrnek jáhel – uvařte v poměru 1:2,5 20 minut ve vodě

2 hrnky nastrouhané/nasekané zeleniny libovolné (např mrkev, brokolice, špenát apod.) – pro lepší chuť je fajn zeleninu krátce orestovat se solí na oleji

olej 2 lžíce

1-2 vejce

hrst strouhaného parmezánu či goudy. Zkoušel jsem i s Lučinou nebo cottage, ale nechutnalo nám to

Uvařené jáhly v míse smíchejte s nastrouhanou zeleninou (pokud by byly moc sypké, přidejte trochu vody), popř vejci a sýrem a naplnit do vymazaného muffinovače. Péct ca 35 minut na 180 a večeře je hotová. PO vytažení z trouby nechejte 10 minut zchladnout (muffinky ztuhnou).

 

2018-02-26T21:36:32+00:00